Overzichtelijke sollicitatiebrief

Wilt u een overzichtelijke sollicitatiebrief in elkaar zetten, bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar een nieuwe baan waarin u meer uitdaging kunt vinden? Zorg er in ieder geval voor dat er geen fouten in de opbouw zitten. Daarnaast is het verstandig om de spelling goed in de gaten te houden en een opmaak te kiezen die direct opvalt. Dit zijn drie elementen die er samen voor zorgen dat u een overzichtelijke sollicitatiebrief kunt schrijven, waarmee u zich op een positieve manier kunt onderscheiden van de rest.

Geen fouten in de opbouw

De overzichtelijke sollicitatiebrief begint in ieder geval met een goede opbouw. Geef aan waarom u op een bepaalde vacature reageert en geef duidelijk aan dat u enthousiast bent. Vervolgens is het van belang om uw opleiding(en) te noemen en daarmee aan te geven dat u de juiste kandidaat bent. Heeft u relevante werkervaring? Koppel ook dit aan de vacature die voor u ligt en vertel wat u in huis heeft. Zorg er tenslotte voor dat u uw ambitie uitspreekt, bijvoorbeeld omdat u de functie wilt gebruiken om u verder te ontwikkelen en wellicht door te groeien. U kiest daarmee voor een overzichtelijke sollicitatiebrief, met de juiste opbouw.

Spelling dient in orde te zijn

Een overzichtelijke sollicitatiebrief vraagt daarnaast om een uitstekende spelling, aangezien fouten hier ‘dodelijk’ zijn. Probeer de brief in ieder geval een paar keer na te lezen en roep hierbij ook de hulp van iemand anders in. Twee zien er meer dan één, waardoor de kans groot is dat u er samen nog enkele fouten uit kunt halen. Het kan ook geen kwaad om hier professioneel naar te laten kijken. De overzichtelijke sollicitatiebrief zou immers niets waard zijn wanneer de spelling niet in orde is en lelijke fouten laat zien.

Opmaak van de sollicitatiebrief

Kijk tenslotte goed naar de opmaak van de overzichtelijke sollicitatiebrief. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u op een aantrekkelijke manier gebruik maakt van kopteksten, zodat direct duidelijk is waar u het over heeft. Kies een zakelijk lettertype, of aan de andere kant juist iets creatiefs indien dat bij u de vacature past. Probeer af te stappen van de standaard brieven en voeg bijvoorbeeld een foto bij uw CV toe. Op die manier kunt u de overzichtelijke sollicitatiebrief op een net wat meer overtuigende manier indienen. De opmaak en uitstraling weegt altijd mee, zelfs wanneer de ontvanger u expliciet aan zou geven dat dit niet het geval is.

Vacatures vinden

Hebt u een pakkende sollicitatiebrief geschreven ga dan opzoek naar openstaande vacatures. Het vinden van openstaande vacatures is vandaag de dag eenvoudig en kunt u met slechts enkele muisklikken alle openstaande vacatures vinden in uw regio via Google vacature.