Missers in een sollicitatiebrief

Vermijd missers in een sollicitatiebrief. Wilt u een goede sollicitatiebrief schrijven? Dan is het van belang om een foutloze brief te schrijven, deze te voorzien van een goede foto en de bekende clichés zoveel mogelijk te voorkomen.

Spelfouten

Spelfouten zijn een doodzonde binnen sollicitatiebrieven, zelfs wanneer u niet solliciteert naar een functie binnen de taalwetenschap. Het onjuist gebruik van taal komt slordig over en zorgt er daarnaast voor dat u minder intelligent lijkt. Het is wat dat betreft van belang om de sollicitatiebrief zelf altijd nog een keer goed door te lezen en eventueel door iemand anders te laten controleren. Kijk samen goed naar de spelling en voorkomen ook eventuele grammaticale fouten. Zodra een sollicitatiebrief foutloos in elkaar zit loopt u een grotere kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek, zodat u uw enthousiasme voor de functie kunt toelichten.

Slechte foto

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om een foto bij te voegen bij een sollicitatiebrief. Kies echter niet zomaar een willekeurige foto, denk hier echt even over na. Zorg er in ieder geval voor dat u alleen op de foto staat, om eventuele verwarring over welke persoon u bent te voorkomen. Het is daarnaast verstandig om rekening te houden met de functie waarop u solliciteert. Gaat het om een strakke en zakelijke functie, of aan de andere kant juist om een vrolijke baan waar u met kinderen kunt werken? Stem uw foto in de sollicitatiebrief hier op af, om een goede indruk te kunnen maken.

Clichés

Voorkom tenslotte in ieder geval de bekende clichés. U bent niet die ideale teamplayer die ook uitstekend zelfstandig kan werken en ook niet die kracht die geen 9-tot-5 mentaliteit heeft en graag out-of-the-box denkt. Het is niet erg om deze onderwerpen aan te snijden, maar doe dat in ieder geval op een meer originele manier. U zorgt op die manier voor een goede sollicitatiebrief, waarmee u daadwerkelijk kans van slagen heeft.